Webdesign

A webdesign a honlap vagy weboldal felépítése, a tartalmi elemek logikai és megjelenésbeli struktúrája.

Tartalom

Tehát az "étel" minősége, íze és textúrája tökéletes kell, hogy legyen. Jó tartalom nélkül semmit nem ér a webdesign.

Mobil eszközök

A mobileszközökön (okostelefon, tablet stb.) is elengedhetetlen a weboldalad tökéletes megjelenésw.

Webdesign: a weboldal kinézete, esztétikai megjelenése és felépítése

Webdesign

A webdesign vagy honlap design, a kétezres évek elején, még mint kifejezés sem létezett. Millió gusztustalan, bannerekkel teledobált, áttekinthetetlen honlappal lehetett találkozni. Sajnos ez még ma is előfordul. A honlapod sikeressége nagy mértékben függ attól, hogy milyen a kinézete, esztétikai megjelenése és a tartalom elrendezése.

A webdesign alatt egy honlap vagy weboldal felépítését, a tartalmi elemek logikai és megjelenésbeli struktúráját értjük, egyszerű hasonlattal fogalmazva: egy bútorraktár egészen más célt szolgál, mint a lakásod, pedig mindkettőben bútorok vannak. Ha van egy jó lakásod, vagy egy szép nagy házad, akkor valószínűleg a bútoraid is igényesek, de mindez még mindig nem elég.

Szükség van arra, hogy a bútorok betöltsék a szerepüket, tehát: legyen átlátható a berendezés, legyen meg a szükséges tér, kellemesen érezd magad a környezetben és megtaláld, amit szeretnél. Nem szeretnéd, hogy átláthatatlan, túlzsúfolt, funkcióját betölteni képtelen környezeted legyen.

A lényeget leírtam ebben a hasonlatban.

Miért fontos a webdesign?

A webdesign azért fontos, mert az emberek kezdetektől fogva jobban ragaszkodnak a szép, esztétikus és kellemes érzést okozó dolgokhoz. Lehet egy weboldal tartalmát tekintve tökéletes, de ha mindezt rosszul tálaljuk, akkor az emberek mást választanak. Az ember szívesebben megy be egy olyan étterembe, aminek a kínálata a szemnek gyönyörködtető, a környezet tiszta és barátságos és nem túlzsúfolt. Az ember érzi a harmóniát.

Ennek megoldása olyan feladat, amit lehet tanulni, de legjobb, ha az ember már “gyárilag” ilyen igényes.

Természetesen jártam már olyan étteremben, ami mindezekkel az ismérvekkel rendelkezett ugyan, de a tartalom, tehát az étel, már nem volt olyan jó; és így többet nem mentem oda.

webdesign

Tartalom

A tartalom (tehát az étel minősége, íze és textúrája) is kell, hogy tökéletes legyen.

Mit értünk a jó tartalom alatt?

Nem elég csak leírni, hogy mi a célja az oldalnak, nem elég magunkról beszélni, és nem elég csak a portékánkat kínálni. A tartalomnak olyannak kell lenni, ami a látogatóidat, a leendő ügyfeleidet segíti és minden szükséges információt átlátható és megtalálható módon tálal.

De mindez nem elég. Bizony a keresők számára (első sorban a Google) is hatékony módon kell a tartalmat összeállítani, tehát kiemelten fontos a honlapodon a keresőoptimalizálás.

Ha még mindez meg is van, de összekeverjük a bablevest a krémessel, akkor hiába volt tökéletes a két étel külön: együtt már élvezhetetlen. Összekeveredtek a színek, az állagok és az ízek is. Egyszóval fogyaszthatatlan.

Megjelenés mobil eszközökön

A mobileszközök (okostelefon, tablet stb..) elterjedésével egyre fontosabb lett az úgynevezett reszponzív dizájn. Ugye milyen szép kifejezés így együtt, főleg félig magyarosan leírva? Tehát fontos, hogy a tartalom lehetőleg veszteség nélkül és élvezhető módon meg tudjon jelenni ezeken a 21. századi eszközökön is. Természetes, hogy összetett felépítésű tartalmak esetében kompromisszumos megoldásokra van szükség, adott esetben bizonyos elemeket lehet, hogy el is kell hagyni.

Segíteni szeretnék neked abban, hogy átgondold.

Töltsd ki ezt az űrlapot és küldd el nekem!

Ha nem sikerült kitöltened a kérdőívet, vagy később térsz vissza,

akkor segíteni fog a kitöltésben a 10 ingyenes tanácsom weboldal készítéshez, amit pdf formában letölthetsz.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Még érdekelhet ez is

Macskapeti Copy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer iaculis faucibus lorem vitae convallis. Nunc vel vestibulum erat. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam ullamcorper libero sed felis tempor, eget ullamcorper nibh rhoncus. Integer auctor …

Macskapeti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer iaculis faucibus lorem vitae convallis. Nunc vel vestibulum erat. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam ullamcorper libero sed felis tempor, eget ullamcorper nibh rhoncus. Integer auctor …